Lespakketten

Rijbewijs B

Een losse autorijles van 45 min. kost € 35,- per les. Een losse autorijles van 60 min. kost € 45,- per les. Een Tussentijdse-toets kost € 199,-. Het praktijkexamen kost € 199,-. Een Gezondheidsverklaring voor het aanvragen van het praktijkexamen kost € 37,80. Deze Verklaring moet je zelf aanvragen bij het CBR via: Mijn.CBR.nl.

De praktijklessen worden gegeven door een ervaren rij-instructeur. Al meer dan 750 leerlingen hebben hun rijbewijs bij ons gehaald. Wilt u snel uw rijbewijs halen, dan adviseren wij één of meerdere keren per week een praktijkles te volgen.

Het aantal lessen dat u nodig heeft, is afhankelijk van uw kunnen. De instructeur houdt uw vorderingen bij op de instructiekaart. U krijgt een leskaart met alle instructie-onderdelen en vorderingen. In totaal zijn het 4 Fases, die je moet doorlopen. Elke fase wordt afgesloten met een toets. Aan het eind van de les wordt deze kaart, mede als de evaluatie van de les, samen met u ingevuld. U maakt dan ook meteen een afspraak voor de volgende les. Alle losse lessen moeten contant worden betaald op het moment dat ze plaatsvinden.

Hoe geef ik rijles? Ik werk met een instructiekaart en een leskaart voor de leerlingen, zodat je precies weet wat je vorderingen zijn en wat er nog behandeld moet worden (van makkelijk naar moeilijk). De 4 Fases ( stappen )naar het behalen van je rijbewijs zien er als volgt uit:

Fase 1. de techniek van het rijden.
Als je begint ligt de nadruk op de handelingen die je verricht om de auto te bedienen, denk aan gas geven, sturen, remmen, schakelen.

Fase 2. voertuigbeheersing en kijkgedrag.
Je leert het voertuig te beheersen door verschillende bijzondere manoeuvres uit te voeren denk aan file parkeren, in een parkeervak parkeren, straatje keren, stopopdracht. Ook leer je hoe deze manoeuvres op examen uitgevoerd moeten worden. Het kijkgedrag bij het afslaan, kruispunten, rotondes, invoegen en uitvoegen van de autosnelweg.

Fase 3. Inzicht en verkeersgedrag.
Je leert de theorie in de praktijk toe te passen. Denk aan gevaarherkenning in de praktijk toe te passen. Je zult merken, dat niet elke verkeerssituatie met regelgeving is op te lossen.

Fase 4. Veiligheid.
Het is de bedoeling dat je veilig en zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen. Veiligheid is erg belangrijk niet alleen voor de andere verkeersdeelnemers maar ook voor je zelf. Zelfstandig wil zeggen zonder hulp van iemand anders. Ook als je 17 jaar bent moet je zelfstandig kunnen autorijden. De begeleider naast jou geeft TIPS maar jij beslist zelfstandig in het verkeer. Ook als 17 jarige ben jij verantwoordelijk als bestuurder en niet de begeleider. Beheers je deze 4 onderdelen goed, dan ben je klaar om praktijkexamen te gaan doen. Op zo’n examen mag je gerust een paar steekjes laten vallen. Het gaat er om dat je laat zien dat je veilig kunt autorijden. Tot je 18e verjaardag moet je onder begeleiding blijven rijden, daarna mag je alleen gaan rijden.

Tarieven 2019:

NIEUW: SPOEDOPLEIDING OP ZATERDAG: Dit lespakket is alleen geldig voor de zaterdag. In 8 weken je rijbewijs halen, maar je moet wel een geldig theoriecertificaat hebben. Kijk voor meer informatie op Spoedcursus.

Pakket 1. 10 rijlessen van 45 minuten: € 325,-

Pakket 2. 10 rijlessen van 60 minuten: € 425,-

Pakket 3. 40 rijlessen van 45 min. + Tussentijdse-toets + Praktijkexamen: € 1699,-

Pakket 4. 40 rijlessen van 60 min. + Tussentijdse-toets + Praktijkexamen: € 2099,-

Pakket 5. Spoedopleiding op zaterdag: 30 rijlessen van 45 min + 1 GRATIS Proefles + 1 Praktijkexamen CBR: € 1100,- (Excl. Gezondheidsverklaring CBR)

Pakket 6. Spoedopleiding op zaterdag: 30 rijlessen van 60 min + 1 GRATIS Proefles + 1 Praktijkexamen CBR: € 1400,- (Excl. Gezondheidsverklaring CBR)

Pakket 7. Theoriecursus: € 75,-.(Excl. Theorie-examen)

Theorie-examen klassikaal: € 33,00 Toeslag avond/weekend: € 4,50

Theorie-examen extra tijd: € 43,50

Theorie-examen individueel mondeling: € 87,45

Tussentijdse-toets personenauto: € 199,-

Praktijkexamen personenauto: € 199,-

Faalangstexamen personenauto: € 250,-

* Bijkomende kosten de Gezondheidsverklaring CBR € 37,80,-.

Restitutie van lesgeld of examengeld is NIET mogelijk!

Prijzen onder voorbehoud.