Theorie

De nieuwe theoriecursus auto vanaf 1 november 2019:

Wat verandert er precies in het NIEUWE theorie-examen vanaf 1 november 2019?

Het auto theorie-examen krijgt drie examenonderdelen, namelijk:

1. Gevaarherkenning.

2. Kennis.

3. Inzicht.

Voor de onderdelen geldt het volgende:

1. Gevaarherkenning: 25 vragen, waarvan 13 goed beantwoord moeten zijn en 8 seconden antwoordtijd per vraag.

2. Kennis: 12 vragen, waarvan 10 goed beantwoord moeten zijn, 7 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.

3. Inzicht: 28 vragen, waarvan 25 goed beantwoord moeten zijn, 15 minuten antwoordtijd voor het hele onderdeel.

Het uitslagformulier wordt aangepast. Voorheen kreeg je alleen het aantal fouten per onderwerp te zien. Op het nieuwe formulier wordt uitgelegd hoe goed je elk examenonderwerp beheerst. Dit uitslagformulier krijg je zowel na afloop van het examen op het scherm te zien als ook per e-mail toegezonden.

A. Groen betekent dat je het onderwerp volledig beheerst.

B. Geel betekent dat je het onderwerp wel voldoende beheerst, maar nog wel fouten maakt.

C. Rood betekent dat je het onderdeel onvoldoende beheerst.

Aan het einde van het CBR theorie-examen krijg je de fout beantwoorde vragen niet meer te zien en kun je ze niet meer nakijken.

De examenonderwerpen zijn ook anders verwoord.

De huidige 25 onderwerpen zijn anders ingedeeld en overzichtelijker samengevoegd tot in totaal 8 examenonderwerpen.

Waarom een theoriecursus volgen?

Omdat 85% van de leerlingen zakt voor het theorie-examen!! Bij het volgen van onze theorie-cursus slaagt 75% de eerste keer.

Hoe komt dat?

De meeste leerlingen leren verkeerd! Zij gaan veel te vlug oefenen en komen dan op het theorie-examen en krijgen dan hele andere vragen, dan die ze thuis hebben geoefend. In de cursus wordt verteld hoe je wel moet leren om te kunnen slagen.

Wat leer ik op de theorie-cursus?

Op de theoriecursus worden alle 13 hoofdstukken van de theorie uitgelegd.

Neem je laptop mee naar de theoriecursus, zodat ik een bestand van ongeveer 50 pagina’s op je laptop kan zetten. Dit bestand bestaat uit: 1. Een samenvatting van elk hoofdstuk (totaal 13 hoofdstukken).  2. Oefenvragen per hoofdstuk, in totaal 13 hoofdstukken.

Hoelang duurt deze cursus en op welke dag?

Op een zaterdag of een zondag in overleg van 9.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de theoriecursus worden alle 13 hoofdstukken uitgelegd. Dus eerst de uitleg van de lesstof en dan pas examentraining! Neem wel een laptop mee naar de cursus!

Waar is de theoriecursus en met hoeveel leerlingen maximaal?

De locatie van de theoriecursus is: Hoogeind 5, 4817 EG Breda. Maximaal kunnen er 6 personen deelnemen.

Waar is het theorie-examen?

Het theorie-examen is bij het CBR, aan de Heerbaan 4, te Breda. 

Wat kost de theoriecursus en het theorie-examen?

De kosten van de theoriecursus zijn slechts: € 75,-. Dit is exclusief het theorie-examen. Theorie-examengeld: € 33,-.

NIEUW is het verlengd theorie-examen bij het CBR. Dan krijg je ongeveer 15 minuten extra tijd bij het 2e gedeelte van het theorie-examen. Dit verlengd theorie-examen kun je zelf aanvragen bij het CBR en kost: € 43,50,-. Eventueel met GELUID bij het theorie-examen.(koptelefoon)

Heb je leesproblemen of moeite met de Nederlandse taal, dan kun je ook een individueel theorie-examen aanvragen bij mij. Dit kun je niet zelf aanvragen. Het voordeel hiervan is dat er GEEN tijdslimiet is bij het 2e gedeelte van het theorie-examen.Een individueel theorie-examen kost: € 87,45,-.

Het theorie-examen:  Je moet 16 jaar oud zijn om het theorie-examen te mogen doen. Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer een half uur, inclusief de uitslag. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het theorie-examen aanwezig zijn om je aan te melden. Je moet het RESERVERINGSNUMMER meenemen, dat je hebt gekregen bij de aanvraag van je theorie examen.

Geslaagd: Je krijgt na het examen direct de uitslag in het scherm te zien. Het certificaat is ander half jaar geldig. Voordat je een tussentijdse-toets of praktijkexamen kunt doen, moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Wat kost een theorie-examen? Als je het zelf aanvraagt kost een theorie-examen: € 33,-.

Reserveer via: www.theoriereservering.cbr.nl. Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs en het reserveringsnummer van het CBR.          

Kijk op de site van het CBR, daar staat een filmpje over het nieuwe theorie-examen. Of op YouTube: https://youtu.be/VFuuIXLs-fI. Zo Gaat Het Nieuwe Theorie-examen.